נוהל הגשת בקשה לרישיון עסק
נוהל הגשת בקשה לרישיון עסק
לצורך פתיחת תיק לרישיון עסק יש להגיש את המסמכים הבאים:
א. צילום ת.ז. של בעל העסק
ב. במידה והעסק הינו תאגיד/חברה – מסמך של רשם החברות בצירוף שמות הבעלים.
ג. צילום של חוזה שכירות.
ד. אישור מרואה חשבון או עורך דין על בעלי זכות חתימה בחברה +חותמת החברה
ה. ייפוי כח במידה והמגיש אינו בעל זכות חתימה.
ו. חוות דעת מקדמית במידה ויש
ז. טופס בקשה לרישיון, מלא וחתום.
ח. בפריטי מזון יש להציג, פרשה טכנית, תכנית סניטרית ורישיונות יצרן.
ט. תשלום אגרת רישוי עסקים. (יש להתעדכן במשרד לגבי גובה הסכום)
י. אשור נגישות מיועץ נגישות מוסמך.
לבקשת הרישיון יש להגיש תכנית בשלשה עותקים.
התוכנית תוגש בגיליון אחד רצוף - מקופל כהרמוניקה .
קנה המידה של התרשימים ההנדסיים
1:50 לעסקי מזון.
1:100 עסקים אחרים.
התוכנית חתומה ע"י מגיש בקשה מורשה הרשום בפנקסי מהנדסים ואדריכלים.
התוכנית מורכבת ממספר חלקים:
חלק א'
ציון הפרטים הבאים
ייעוד העסק, כתובתו ומס' הטלפון, מקום העסק + מספר גוש /חלקה,
שם המתכנן ומס' הרישיון.
בעסקי מזון יש לציין את הפריטים המיוצרים בעסק.
חלק ב'
יש לציין במפה מצבית תרשים סביבה בק.מ. 1:2500
חלק ג'
תוכנית העסק בק.מ. 1:100 ,עסקי מזון 1:50 כוללת:
1. רוחב אורך וגובה של כל חדר מחדרי העסק
2. מיקומם ומידותיהם הפנימיות של פתחי האוורור,
ואם האוורור מכני - המתקנים וההספקים שלהם.
3. סימון הקבועות הסניטריות, האביזרים, צינורות אספקת מים וצינורות שפכים בציון קוטרם, שיפועם והחבור למערכת הביוב העירונית.
4. סידור הציוד, המכונות ומתקני אחסנת האשפה.
חלק ד'
חתכי גובה של המקומות המרכיבים את העסק.
חלק ה'
טבלת מידות – שטחים של חלקי העסק ומידותיהם של החלונות, הדלתות ואשנבים
לפי הדוגמא הבאה:
מס' |
ייעוד המקום |
שטח המקום במ"ר |
שטח חלונות ודלתות במ"ר |
% איוורור |
1. |
מטבח |
12 |
4 |
4/12x100=33 |
2. |
מחסן |
8 |
2 |
2/8x100=25 |
באוורור מאולץ יש לציין את הספיקה של המאוורר.